luni, 14 iunie 2010

Cu bilele la vedere...





















Da ştiu... n-am mai scris de decenii. Ce contează? Am fost ocupat. iar acum sunt liber pentru că a început sesiunea. Deci...


Dimineaţa când mă scol, în tricou şi-n curu' gol, dau drumu' la televizor; să mai aud şi eu una alta. Şi într-una din dimineţile astea o aud pe una behăind pe post ceva. Ştirea în sine era neimportantă fiindcă făcea referire la moţiunea asta de se tot screm ăştia să o depună. O manea şi nimic mai mult pentru că de când mă ştiu de fiecare dată cuvântului moţiune i se alătură pe final de proces şi "nu a trecut". Oricum, ceea ce mi-a trezit mie interesul a fost pofta şi felul în care duduia asta a spus: "Parlamentarii s-au decis să voteze cu bilele la vedere!"

Poftim? Ce-ai spus? Adică eu stau în faţa televizorului la fel cum vor sta şi parlamentarii în ziua votului şi anume cu bilele la vedere şi ma uit la tine cum bălezi la gândul că aleşii îşi vor expune curajosi obiectele muncii în faţa poporului. Mi s-a părut pe departe cea mai tare stire a anului şi prezentată în cel mai elegant mod posibil.

Pe de altă parte, că tot veni vorba de bile, m-am gândit să mai scriu şi eu vreo câteva rânduri despre român. A se observa că deja vorbesc la persoana a III-a despre ei, pentru că din punctul meu de vedere pentru mine nu mai există "eu românul" sau "noi românii". NU! M-am hotărât definitiv şi irevocabil că eu nu mai fac parte din această adunătura care nici ea nu cred ca se mai vrea numită popor. Prefer să fiu o persoană fără naţionalitate, un nimeni din punctul de vedere legal al identităţii, orice numai român nu. Pentru că "a fi român" nu e o mândrie ci o ruşine. "A fi român" nu e un mijloc de identificare ci unul de catalogare. Nu în ultimul rând, "a fi român" înseamnă a fi la fel ca alte câteva milioane de cretini nespălaţi pentru ca ai avut neşansa să te naşti printre ei. Şi dacă cineva se simte jignit de această catalogare ordinară fie chiar este un cretin nespălat (deşi m-aş mira ca un astfel de personaj să ştie să citească), fie este suficient de tolerant în a i se atribui astfel de adjective doar de dragul de a se numi român.

În încheiere, ca să fac o legătură între bile şi român, vreau să spun că românul este plin de tupeu, dar total lipsit de curaj. Adică el are tupeu să ceară, dar n-are curaj să lupte pentru ceea ce vrea. Păi atunci du-te dracu' şi mori de foame pentru că... dacă ar fi să stai cu bilele la vedere nu s-ar vedea nimic!

Eu unul am bile... 3 la număr şi foarte mari. Poftă bună!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Fatza de bilele lor, ale tale sunt bilutze. Numai ca ale tale "e" mai noi, inca in perioada de valabilitate tiparita pe fundu' farfuriei.

dragoshy spunea...

offtopic: referitor la asta: http://sp2.ro/9f3590 , propun sa infratim Focsaniul cu Ploiestiul...

Trimiteți un comentariu