duminică, 24 ianuarie 2010

Pe Aripile Vânturilor


Cine dracu' face revizie planificată în mijlocul iernii? Distrigăozarii desigur! Ce dacă omul o arde la centrală pentru că în calorifere bagă ăştia antigel. Ce dacă omul vrea să mănânce o mâncare caldă pentru că iarna nu-i ca vara şi plasticul nu e legumă. Dar în fine... m-au lăsat nenorociţii fără gaz, fără obiectul muncii, de vreo săptămână şi probabil pentru încă o săptămână. Aşa că de data asta voi folosi o poză din arhivă şi nu voi face decât să scriu... Să scriu despre gaze, pentru că asta face omul, când îi lipseşte ceva.. vorbeşte despre acel lucru. Şi cum gazele pe care le folosesc eu la gătit sunt foarte plictisitoare (metan, mercaptan, bla bla..) am să vorbesc despre băşină, gazul tabu al societăţii.

Eu unul nu înţeleg de ce este un subiect atât de tabu. E ceva firesc, suntem organisme şi atât timp cât trăim şi mâncăm o să ne şi băşim. Chiar şi oamenii morţi o fac pentru o scurtă perioadă de la deces; mă întreb dacă ei se mai simt ruşinaţi de asta. Se zice că un om normal dă cam vreo 14 pe zi având un volum total de 500ml adică cam cât o sticlă mică de Cola.

Există o discriminare sexuală la nivel de societate atunci când vine vorba de băşini. Se zice că bărbatul o face mai dese decât femeia. Total greşit. E doar o falsă impresie creată de faptul că bărbatul, mai practic din fire, nu se sfieşte să o facă chiar şi în public la o adică, pe când femeia preferă să ţină în ea, până la momentul oportun când îşi poate da frâu liber flatulaţiilor, de altfel strategie adoptată şi în alte situaţii de către aceasta. Ceea ce e diferit din punct de vedere ştiinţific între cele două sexe constă în faptul că femeile produc flatulaţii mai potente ca miros pe când bărbaţii se pot lăuda cu volumul. Totuşi făcând raportul volum - miros se constată că femeia şi bărbatul se află la egalitate.

Sunt sigur că toată lumea ştie deja cam care sunt alimentele care generează cantităţi aberante de gaz/zi gen fasole care datorită oligozaharurilor dă bătaie de cap bacteriilor din intestin. De asemenea sunt convins că sunteti familiarizaţi cu alimentele care produc mirosuri care vă fac să vă întrebaţi dacă aţi murit pe dinăuntru.
Dar, pe lângă alimente, mai sunt câteva acţiuni care contribuie la formarea gazelor precum:
* Fumatul - propun ca de acum încolo pe pachetele de ţigări să se menţioneze şi acest aspect: "Fumatul provoacă flatulaţii excesive!"
* Mestecatul de gumă - am impresia că asta nu ajută deloc; pe lângă faptul că e laxativă te mai face să te şi beşi. Asta da dovadă de "Cârpeşti aici şi se rupe dincolo" pe sistemul: "Nu-mi mai pute gura da' pute-n jurul meu"
* Vorbitul - asta le afectează mai mult pe femei cred
* Suptul - presupun că oamenii de ştiinţă se refereau la acadele aici, dar din nou, vreau să cred că acest aspect le afectează mai mult pe femei.

Pentru oamenii care se încăpăţânează să le ţină în ei este bine de ştiut că acest lucru poate provoca dureri puternice de stomac sau hemoroizi aşa că cine pune ruşinea mai presus de sănătate s-ar putea alege cu aşa ceva.

Băşina nu iartă pe nimeni. Oricât de mult ar vrea o persoană să se abţină la un moment dat corpul preia controlul. De cele mai multe ori se întâmplă în somn. Frumoasă metodă de a te gaza pe tine şi eventual persoana dragă de lângă tine.

Privitor la partea artistică a băşinii, există oameni "creativi" care fumează, cântă, pictează sau fluieră cu ajutorul băşinilor.

Frigul te poate da de gol. Strada... un spaţiu deschis şi foarte gălăgios, locul ideal pentru a camufla o băşină, doar că aveţi grijă să nu fie frig pentru că riscaţi să vă daţi de gol datorită "coloanei de fum" care vă iese din fund.

Femeia este blestemată! Ea are un motiv în plus să se îngrijoreze atunci când vine vorba de flatulaţii. Cel puţin de partea acustică a acestora. Motivul lor? Păi simplul fapt că sunt femei. Pseudoflatulaţiile pe care aceastea le produc se datorează aerului acumulat în vagin în timpul actului sexual.

Am să închei cu aspectul ecologic al băşinilor pentru că oamenii de ştiinţă în nemărginita lor înţelepciune s-au gândit să scoată vaca şi emanaţiile ei drept ţap ispăşitor pentru încălzirea globală. Ar fi totuşi bine de ştiut că termitele sunt cele care produc prin digestia lor mai mult metan decât toate ramurile industriale la un loc.

Pentru unii băşina e un motiv de râs, pentru alţii o insultă, pentru mine ceva firesc. Eu unul până nu-mi dă drumul ăştia la gaze nu mai postez nimic. Gata, sunt în grevă!

1 comentarii:

Anca Ligia Petre spunea...

Pana atunci, traiasca productia proprie! Alimentare usoara!

Trimiteți un comentariu